miércoles, 23 de noviembre de 2016

Visita a la biblioteca de Lambda de la directora de l'IHLIA LGBT Heritage


El divendres 18 de novembre a la Biblioteca de Lambda varem rebre la visita de Lonneke van den Hoonaard, directora de l'IHLIA LGBT Heritage, la principal biblioteca i arxiu LGTB d'Europa amb seu a la sisena planta de la Biblioteca Pública d'Àmsterdam i on treballen set persones.

Encara que va vindre a València de vacances, va voler apropar-se a conneixer el col·lectiu i la biblioteca.

Lonneke tenia una visió prou positiva de la situació LGTB a Espanya, pensa que hem evolucionat més ràpid que ells en el seu dia i que actualment, encara que foren referent mundial, la situació al seu país està estancada.

Pel que respecta als seus inicis, també varen començar en un local molt xicotet i sense quasi subvencions ni pressupost i actualment són la biblioteca més gran d'Europa en materia LGTB i tenen en marxa diferents programes, de digitalització, d'informació presencial i on-line o els "Pink Cabinets" que proporcionen a altres biblioteques més xicotetes d'arreu del seu país material LGTB perquè l'incorporen a la col·lecció i puguen oferir-lo als seus usuaris. A la sisena planta de la biblioteca tenen a més un espai per a exposicions LGTB. També es varen crear el seu propi Tesaure per organitzar la col·lecció: HOMOSAURUS An International Thesaurus of Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex Index Terms.
Un Pink Cabinet a Àmsterdam
Enguany també han estat presents a la conferència GLBT ALMS (Archives, Libraries, Museums, and Special Collections) una trobada de biblioteques, arxius i museus especialitzats amb col·leccions LGTB que se celebra cada pocs anys en una ciutat diferent d'arreu del món, enguany ha sigut a Londres.

Un dels camps en els que treballen actualment és en la localització de material LGTB en biblioteques i arxius de temàtica general, ja que aquest tipus de material passa desapercebut per als investigadors, bé perquè no s'ha catalogat correctament o perquè ningú s'ha preocupat de localitzar-lo fins al moment.

En resum, va ser una reunió molt productiva i esperem que tot l'intercanvi d'idees ens ajude a anar millorant la biblioteca poc a poc. Si aneu a Àmsterdam no s'oblideu d'anar a l'IHLIA LGBT Heritage, gaudir de les impressionants vistes d'Àmsterdam des de la sisena planta de la biblioteca i vore l'exposició que tinguen en eixe moment.



No hay comentarios:

Publicar un comentario